Sida 1 av 1

Don't touch her!

Postat: 29 jan 2024, 18:48
av Johan Molin
Är de4t någon som har missat hur kinesiska kommunistpropagandister tappade byxorna för en vecka sedan?

S:t Pancras Station i London är en gigantisk plats, med bl a två publika pianon på nedre våningen, och en staty av John Bateman en trappa upp.
En av de flitigaste pianisterna är den fabulöse boogie-Woogie-pianisten Brendan Kavanagh som brukar ha timslånga program som han lägger upp på sin Youtube-kanal. Alla möjliga människor passerar förbi, bl a den likaledes fabulösa bara 17-åriga operasåmngerskan Miranda.
Men för en vecka sedan hände något mycket märkligt. Ett gäng kineser, uppklädda i rosaröda kläder, kom till platsen. Ursprungligen jätteglada för att lyssna, och den vaxdockliklnande varelsen klädd helt i rött försökte t o m att dansa till Brendans pianospel. Detta finns på film, men hände innan resten utvecklader sig ...

Så dök en ung man vid namn Newton Chen (?) upp och krävde att Brendans team slutade filma dem, för det var lagen - i KINA, att de inte fick bli filmade. Brendan var oförstående, eftersom det är helt tillåtet att filma i Storbritannien - dessutom, som han förklarade, var det väl bara att lämna platsen för dem om de inte vill bli filmade. Det slutade i en hätsk diskussion där kinesen Newton (!) började skrika och bete sig ovettigt. Till slut kom polisen; kineserna förklarade då att Brendan hade uttryckt sig rasistiskt eftersom han frågat om de var medlemmar av "Chinas Communist Party" (vilket det har visat sig att alla var).

En dag senare var pianot, f ö sk'änkt av Elton John, avspärrat, men nu är allting tillbaka till business igen, och de kinesiska kommunisterna utomlands har fått skämmas ögonen ur sig. som Brendan uttryckte det för en impromptu församling vid S:t Pancras några dagar senare: "De kommer hit för att de vill njuta av en västerländsk livsstil, men samtidigt försöker de pracka på oss auktoritära värderingar".

Det är en intressant lektion att titta på hela incidenten.Och "Don't touch her" har blivit ett meme för miljoner människor runt hela världen ... :-CO